Lick Wilmerding High School

CMG collaborated with Pfau Long Architecture for the redesign of this high school campus. Retaining the spirit of site elements that previously defined the campus, the master plan adds value to remnant exterior areas by restructuring and infusing the spaces with program. The central grass field, a remnant of the school’s turn-of-the-century playing fields, was remade and “preserved” by placing new workshops underneath. The resultant environment strengthens the continuity between indoor and outdoor spaces at all scales. 

download: Project PDF
client: Lick Wilmerding High School
location: San Francisco, CA
architect: Pfau Long Architecture
size: 34,000sf
completed: 2004
2005: Green Guide, Top Ten Green Schools
2004: AIA CC Design Awards, Merit Award
2004: AIA SF Best of the Bay, Design Excellence Merit Award
2001: Winner, Juried Competition
Lick Wilmerding High School
Lick Wilmerding High School
Lick Wilmerding High School
Lick Wilmerding High School
Lick Wilmerding high School
Lick Wilmerding High School
Lick Wilmerding High school
Lick Wilmerding High School
lick wilimerding high school construction
Lick Wilmerding High School Construction