The Pacific

San Francisco, CA

The Pacific is a re-use conversion of a midcentury medical office building to an urban residential complex in Pacific Heights, San Francisco.

The project is unconventional in that the original building does not correlate with how one would build a traditional residential building.  The bulk and mass of the building is bigger than would be desired today, in part because of the exceptionally high ceilings and concrete structure.  Those characteristics have been embraced in the architectural design and give the project a very unique and compelling aesthetic.   In addition, high quality materials and generous interior spaces and garden spaces make this a luxurious place to live.  All together the project includes 77 residences in a mix of luxury flats, two-story penthouses, and three-bedroom townhouses. The roof on top of the eight-story building affords unparalleled views of the Bay and Golden Gate Bridge. This penthouse-level residents’ lounge opens onto a comfortably furnished private terrace complete with outdoor fireplaces. The townhouses each include an individual private garden, and a garden commons shared by all residents.